Nakon Bijenje volonterska akcija u okviru projekta „Izvor života, sigurnost i valorizacija“ provedena je i u Zovom Dolu. Uređen je prostor oko područne osnovne škole i jedine vodene mlinice u opštini Nevesinje  koja je još uvijek u funkciji. Akciju u kojoj je učestvovalo četrdesetak volentera organizovalo je udruženje MS Istočne Hercegovine.

Predsjednik MZ Zovi Do Bojan Zečević  naglašava da su se djeca i omladina sa mnogo volje uključila u akciju.

ZD 3

– Djeca priželjkuju i bezbjednosnu ogradu, golove i koševe na sportskom igralištu i nadamo se da ćemo im to ispuniti – kaže Zečević.

ZD 5

Koordinator projekta Branimir Tamindžija  najavio je da će uskoro organizovati akciju čišćenja lokaliteta gdje se nalaze ostaci trvđave Zaposti, a planiraju da prirede i turnir u malom fudbalu.

Očekuju i pomoć Turističke organizacije Nevesinje koja bi se uključila u promovisanje kulturno-istorijskih spomenika sa područja mjesne zajednice Zovi Do, kao što su tvrđava Zaposti, most kod Samardžića kuće i Straževica.

Podsjećamo, aktivnosti u Zovom Dolu i Bijenji dio su šireg projekta „Jačanje uloge MZ u BiH“ koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija.