Након Бијење волонтерска акција у оквиру пројекта „Извор живота, сигурност и валоризација“ проведена је и у Зовом Долу. Уређен је простор око подручне основне школе и једине водене млинице у општини Невесиње  која је још увијек у функцији. Акцију у којој је учествовало четрдесетак волентера организовало је удружење МС Источне Херцеговине.

Предсједник МЗ Зови До Бојан Зечевић  наглашава да су се дјеца и омладина са много воље укључила у акцију.

ZD 3

– Дјеца прижељкују и безбједносну ограду, голове и кошеве на спортском игралишту и надамо се да ћемо им то испунити – каже Зечевић.

ZD 5

Координатор пројекта Бранимир Таминџија  најавио је да ће ускоро организовати акцију чишћења локалитета гдје се налазе остаци трвђаве Запости, а планирају да приреде и турнир у малом фудбалу.

Очекују и помоћ Туристичке организације Невесиње која би се укључила у промовисање културно-историјских споменика са подручја мјесне заједнице Зови До, као што су тврђава Запости, мост код Самарџића куће и Стражевица.

Подсјећамо, активности у Зовом Долу и Бијењи дио су ширег пројекта „Јачање улоге МЗ у БиХ“ који проводи Развојни програм Уједињених нација.