Vjetar koji u Bokokotorskom zalivu duva do 100 kilometara na sat oborio je stabla, a zbog velikih talasa i jakih udara vjetra pokidan je vez na brodu „Aurerija“ koja je u vlasništvu italijanske kompanije „Tirenija“.

Vjetar je rušio tende, zaustavio trajektni saobraćaj, slomio zaštitnu ogradu u Zelenici, te rušio saobraćajne znakove na rivijeri.

Komunalne ekipe uklanjaju stabla i grane, podižu ograde ali i čiste kanale i saobraćajnice od nanosa i šuta rasutog građevinskog materijala.

Zbog olujnog vjetra došlo je do oštećenja 10-kilovoltnog dalekovoda u Zelenici, zbog čega su potrošači od Meljina, Zelenike, Kuta i Sasovića bili bez struje.

Zbog olujne bure koja je u udarima dostizala i brzinu od preko 100 kilometara na sat, jutros oko 8.00 časova došlo je do prekida trajektnog saobraćaja na liniji Kamenari-Lepetane-Kamenari u Boki Kotorskoj.

Bura je danas obustavila i saobraćaj na aerodromu Tivat pa su sva planirana četiri leta za Beograd i Moskvu otkazana, odnosno preusmjerena na aerodrom Podgorica.

Iako aerodrom formalno nije zatvaran, kapetani aviona „Er Srbija“, „Montenegro erlajnsa“ i „Aeroflota“ odlučili su se da ne slijeću u Tivat, već su svoje avione usmjerili na Golubovce.

 

Izvor: Agencije