Оливера Јевтић побједник је Првог билећког полумаратона у женској конкуренцији, а у мушкој конкренцији најбржи је био Кенијац Семуел Киплимо.
 

Стазу дугачку 21 километар друга је била црногорска олимпијка Слађана Перуновић, док је трећа била Нора Тркља, српска атлетичарка која је поријеклом управо из Билеће.

У мушкој конкуренцији друго мјесто је заузео Стефан Ђурковић, док је трећи био Милош Миловановић.

У главној трци, односно полумаратону, учествовало је 130 такмичара, док је на трци задовољства од пет километара учествовало више од 500 учесника.

Такмичари су истакли да је ово била трка задовољства и да су одушевљени и пријатно изненађени добром организацијом, али и стазом која није била напорна већ врло атрактивна.

Побједници, али и други учесници су свој долазак најавили и сљедеће године, изразивши наду да ће манифестација постати традиционална и још масовнија.

Јевтићева је истакла да се нада да ће у будуности Билећки полумаратон бити на мапи Европе и свијета.

Велика захвалност је упућена Љуби Тркљи, билећком маратонцу који је успио да у свој град доведе најпознатија имена маратона, учеснике олимпијада, европских и свјетских првенстава.

Главној трци претходила је трка млађих узраста.

Више од хиљаду грађана Билеће дошло је да подржи и бодри учеснике полумаратона.

За побједнике полумаратона израђени су посебни уникатни пехари од билећког камена.

Билећки полумаратон је једини у свијету који има своју химну.

Покровитељ полумаратона је предсједник Републике Српске Милорад Додик, а организатори општина Билећа и Завичајни клуб „Освит“.

 

Извор: СРНА