Novak Đoković i Nenad Zimonjić plasirali su se u drugo kolo olimpijskog turnira u konkurenciji dublova.

Nole i Ziki nisu imali previše problema da savladaju hrvatsku kombinaciju Marin Čilić/Marin Draganja poslije svega 57 minuta igre – 6:2, 6:2.

U prvom setu dva puta su iskoristili slabije servise Draganje za lagano vođstvo, da bi na isti način načeli rivale i u nastavku, prije nego što je i početni udarac Čilića popustio, a Zimonjić potvrdio trijumf i prolaz.

Srpski momci igraće u drugom kolu protiv boljeg iz okršaja između domaće kombinacije Bruno Soareš/Marselo Melo i tajlandske kombinacije Sončat Rativatana/Sančai Rativatana.

S druge strane, Jelena Janković i Aleksandra Krunić završile su svoje učešće u ženskoj konkurenciji, pošto su poražene od britanskog tima Heder Votson/Džoana Konta – 6:2, 6:1.

Djevojke su sjajno ušle u meč, napravivši brejk već na startu, ali su od tog trenutka u potpunosti stale. Britanke su odmah uzvratile istom mjerom, da bi u šestom gemu stigle do novog brejka. Isto su ponovile i u slijedećem servis gemu naših teniserki za vođstvo u setovima.

Ni drugi set se nije razlikovao, pošto Jelena i Aleksandra nisu uspjele ništa da promjene, pa je sve završeno za 66 minuta igre.

 

Izvor: Agencije