Новак Ђоковић и Ненад Зимоњић пласирали су се у друго коло олимпијског турнира у конкуренцији дублова.

Ноле и Зики нису имали превише проблема да савладају хрватску комбинацију Марин Чилић/Марин Драгања послије свега 57 минута игре – 6:2, 6:2.

У првом сету два пута су искористили слабије сервисе Драгање за лагано вођство, да би на исти начин начели ривале и у наставку, прије него што је и почетни ударац Чилића попустио, а Зимоњић потврдио тријумф и пролаз.

Српски момци играће у другом колу против бољег из окршаја између домаће комбинације Бруно Соареш/Марсело Мело и тајландске комбинације Сончат Ративатана/Санчаи Ративатана.

С друге стране, Јелена Јанковић и Александра Крунић завршиле су своје учешће у женској конкуренцији, пошто су поражене од британског тима Хедер Вотсон/Џоана Конта – 6:2, 6:1.

Дјевојке су сјајно ушле у меч, направивши брејк већ на старту, али су од тог тренутка у потпуности стале. Британке су одмах узвратиле истом мјером, да би у шестом гему стигле до новог брејка. Исто су поновиле и у слиједећем сервис гему наших тенисерки за вођство у сетовима.

Ни други сет се није разликовао, пошто Јелена и Александра нису успјеле ништа да промјене, па је све завршено за 66 минута игре.

 

Извор: Агенције