Традиционални Божићни пријем Српског просвјетног и културног друштва (СПКД) „Просвјета“ Мостар одржан је синоћ у Ћоровића кући у Мостару.

Уз дружење с пријатељима, традиционално ломљење чеснице и пригодно чашћење, пријем је попраћен и пригодним културно-умјетничким програмом те изложбом умјетничких дјела из фундуса галерије СПКД-а „Просвјета“, јавља Фена.

На пријему су осим мостарских Срба присуствовали и градски и жупанијски представници политичког, вјерског и културног живота.

Поводом пријема, секретар СПКД „Просвјета“ Мостар Горан Косанић је, истакавши важност оваквих окупљања, рекао како је Мостар мултиетнички град који је изузетно богат добрим људима те како је богатство самог Божића дружење, праштање и разумијевање.

Атмосферу празничне вечери прикладним пјесмама употпунила је чланица СПКД-а Тања Кијац.

Након пријема и изложбе у ХД „Херцег Стјепан Косача“ одржан је традиционални Божићни концерт у организацији СПЦ и српска културна удружења из Мостара.

Концерт је почео божићном причом, а наступио је хор „Србски православни појци“ из Београда, дјеца – ученици православне вјеронауке из Мостара, те ученици Музичке школе „Свети Роман Мелод“ из Невесиња.

 

ХП / Фена