Danas su vlasnici kioska uz zidine Starog grada bezuspješno pokušali da uklone svoje kioske, za koje je predviđena nova lokacija, nekoliko desetina metara sjevernije od dosadašnje pozicije i popularnog „tunela“ kroz koji se ulazi u Stari grad.

 

 

Kako je za naš portal rekao jedan od vlasnika kioska, viljuškar jedne lokalne firme koji je bio predviđen da uradi pomjeranje nije ispunjavao tehničke predispozicije te na licu mjesta nije uspio da se izbori sa gabaritom i težinom kioska. Kiosci sa dosadašnje lokacije se uklanjaju po odluci Skupštine Grada Trebinja sa kraja prošle godine i prvobitno je bilo planirano da ovaj posao bude urađen do kraja 2015. godine.

Uklanjanje ili pomjeranje, u zavisnosti da li su se vlasnici odlučili za alternativnu lokaciju biće obavljeno u narednom periodu, dok se obezbjedi adekvatna tehnička mehanizacija.

Na poziciji dosadašnjih kioska, na zidinama trebinjskog Kastela ukazaće se još jedan manji ulaz unutar zidina, koji godinama nije bio u funkciji a od ovog ljeta će krasiti jedan od ulaza u novi hotel koji se dovršava u zgradi bivše ortopedije.

Uz ovaj hotel i nekoliko stotina metara dalje, na Trgu slobode, ove godine se očekuje po najavama investitora i završetak radova na drugom hotelu koji će dodatno oplemeniti trebinjsku hotelsko-turističku ponudu. Tako će Trebinje u strogom centru, na razdaljini od svega dvijestotinjak metara imati četiri hotelske zgrade, uz dvije nove – tu su i dvije lokacije hotela Platani.

Svakako da uz još neke najavljene investicije i ove godine posjetioci Trebinja u ljetnoj sezoni mogu očekivati mnoštvo noviteta i potpuniju i kvalitetniju turističku ponudu.

 

J.J. Hercegovina Promo, mart 2016.