U Bileći predstavljena autobiografija čuvenog Karla Maldena „Kako sam uspeo“. Memoari oskarovca, američkog glumca srpskog porekla Mladena Sekulovića.

U Bileći su predstavljeni memoari pod nazivom „Kako sam uspeo“ slavnog američkog glumca srpskog porekla Mladena Sekulovića, poznatijeg kao Karl Malden, čiji su koreni upravo iz tog malog hercegovačkog grada. Radi se o autobigrafiji, gde se ističe da je velikan zlatnog doba Holivuda, s ponosom isticao svoje korene.

Veoma sam ponosan na svoje srpsko poreklo, srećan sam što sam rođen u srpskoj kući, što sam kršten u srpskoj crkvi i što mogu da kažem da sam Srbin – govorio je Malden, rođen u Čikagu 1912. godine.

Dobrivoje Tanasijević – Den Tana, jedan od najuticajnijih Srba u Holivudu i dugogodišnji blizak prijatelj Karla Maldena, rekao je da je Malden čovek od koga se moglo naučiti kako biti najpre dobar Srbin a da bi bio dobar Amerikanac.

– Uprkos ogromnoj holivudskoj slavi ostao je jednostavan, skroman i posvećen porodični čovek, koji je celi život proveo u braku sa jednom ženom. Ja sam dete sreće što sam poznavao tog divnog čoveka, i zahvaljujući njemu i sam sam postao bolji čovek. On je bio anđeo na zemlji i čast mi je što sam ovde u Bileći, mestu odakle je njegov otac Petar otišao u svet – rekao je Dan Tana, prijatelj Karla Maldena.

„Kako sam uspeo“ je autobiografija slavnog oskarovca, koju je objavio 1997. godine. Na srpskom tržištu autobiografija je objavljena prošle godine, a priredili su je Aleksandar Vlajković i Dobrivoje Tanasijević.

Podrška za promociju

Promociju memoara Karla Maldena u organizaciji Narodne biblioteke u Bileći pomogli su i podržali i Zavičajni klub Bilećana u Srbiji, konzularna kancelarija Srbije iz Trebinja, te brojni prijatelji i poštovaoci lika i dela slavnog glumca.

Dubravko Curać

Izvor: Večernje novosti