Poetski Klub “Znakovi” iz Višegrada objavio je konkurs za pjesmu posvećenu Andrićgradu – Višegradu, vizijama, porukama i utiscima pod nazivom “Pjesme Andrićgradu”.

Svaki autor može poslati po dvije pjesme do 31. marta 2017. godine i mejl adresu [email protected] sa šifrom umjesto imena autora, a na i mejl adresu [email protected] razrešenje šifre sa adresom i kratkom biografijom autora, ne više od 10 kucanih redova, pisane u fontu “Times new eoman” 12, brojem telefona i svojom i mejl adresom.
Pjesme, adresa i biografija moraju biti u prilogu kao posebni dokumenti.

Pjesme, koje nisu nagrađivane, na konkurs mogu slati svi autori koji pišu na srpskom, hrvatskom ili bošnjačkom jeziku, kao i oni koji pošalju prevod pjesme na srpski jezik. Jedna pjesma može imati najviše 32 stiha.

Pismo može biti ćirilica ili latinica, ali će u publikacijama radovi biti objavljeni na ćiriličnom pismu.

Za tri najbolje pjesme predviđene su nagrade. Nagrađeni autori dobijaju spomen povelju i nagrade pokrovitelja, a prvonagrađeni i grafiku “Andrićev šešir”.

Žiri će dodatno odabrati još pet pjesama, čijim autorima će dodijeliti pohvale.

Nagrađene pjesme biće objavljene u Zborniku “Pjesme Andrićgradu” uz još 70 pjesama koje odabere stručni Žiri.

Rezultati konkursa biće objavljeni do 20. maja. Uručenje pjesničkih nagrada planirano je na književnoj manifestaciji u okviru junskih svečanosti u Andrićgradu.

 

Izvor: Srna