Povodom 4. oktobra, Dana oslobođenja Trebinja u Drugom svejtskom ratu, predstavnici gradske administracije i SUBNOR-a Trebinja položili su danas cvijeće na spomenik borcima NOR-a i žrtava fašističkog terora.

„Došli smo da iskažemo poštovanje svima koji su dali život za ovaj grad i našu slobodu. Slobodan čovjek može samo slobodu da shvata na najozbiljniji način, pogotovo ako je ona plaćena sa hiljadu i osamsto žrtava, koje su položene ovde u ovoj grobnici u našem gradu. Kao gradonačelnik neću nikada dozvoliti da se skrnavi bilo koji spomenik za bilo koju žrtvu koja je uložena u temelje grada Trebinja i njegove slobode“, rekao je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.

Predsjednik opštinske organizacije SUBNOR-a Slavko Šanjević rekao je da su se borci koji leže u grobnici prvi suprotstavili najvećem zlu 20. vijeka – fašizmu, a mnogi od njih nisu ostavili ni potomke za sobom.

Pored preživjelih boraca antifašističkog rata, njihovih potomaka i poštovalaca, obilježavanju Dana oslobođenja prisustvovala je i delegacija opštine Herceg Novi.

Izvor: Grad Trebinje