Zoran Kocić, koji je zajedno sa svojim ocem sopstvenim rukama sagradio vikendicu od oko 100 kvadratdnih metara na Fruškoj gori, odlučio je da je pokloni djeci oboljeloj od raka.

Ovaj Novosađanin i njegova supruga Sofija Bajić kontaktirali su Nacionalno udruženje roditelja djece oboljele od raka NURDOR i predočili da žele da poklone svoju vikendicu kako bi djeca koja su na liječenju ili su izliječena od raka imala gdje da borave u prirodi, piše portal 021.rs.
Ugovor između Nurdor-a i ovog plemenitog čovjeka potpisan je juče, na Svjetski dan dobrote.
Kako za portal 021 kaže predsjednica Nurdor-a Joland Korora, rijetki su ljudi koji se odlučuju na ovako velike gestove, a Zoran Kocić je imao samo dva zahtjeva – da se vikendica nikada ne proda i da ispred objekta stoji tabla na kojoj će pisati da je riječ o donaciji kuće koju je ovaj čovek sagradio sa ocem Jovanom.
FOTO: Novosađanin vikendicu na Fruškoj gori poklonio deci oboleloj od raka
„Samo su se javili telefonom i rekli da su, nakon dugog razmišljanja šta da rade sa vikendicom, saznali za Nurdor i odlučili da je nama doniraju. Vikendica ima 100 kvadrata, prostire se na placu od devet ari i ima ogromno dvorište, a u njoj Zoran nije boravio devet godina zbog zdravstvenog stanja. Ipak, vrlo je emotivno vezan za vikendicu. Jučerašnji dan nam je svima bio vrlo emotivan, ali lep jer se radi o divnom čoveku kojem smo veoma zahvalni“, navodi Joland za 021.
Dvorište je u lošem stanju, ali će se za njegovo sređivanje pobrinuti „Gradsko zelenilo“ o trošku preduzeća. Takođe, mnogi volonteri već su se javili da poprave instalacije kako bi ova vikendica mogla da se koristi za boravak mališana.
„Ima puno posla pred nama sa novom donacijom, ali mi smo i bolnicu sagradili – što ne bismo i jednu vikendicu renovirali?“, podsjeća predsednica Nurdora.
Izvor: 021.rs