Rukometaši Leotara osvojili su trofej na Memorijalnom truniru Enisej Hondžo – Kole koji se šestu godinu zaredom odigrava u gradu na Neretvi, a posvećen je rano preminulom golmanu Veleža.

Trebinjci su u finalu bili bolji od Veleža, pobjedivši ih rezultatom 37:20, te zasluženo nose pehar namijenjen pobjedniku.

U susretu za treće mjesto veterani Veleža nanijeli su poraz Čapljini rezultatom 25:23. U polufinalu Leotar je savladao Velež II rezultataom 30:25.

Najbolji igrač je ovog turnira je Nikola Jovanović (RK Leotar), za najboljeg golmana proglašen je Aldin Fazlagić (RK Velež), dok je najbolji strijelac sa 20 golova Zlatko Kreso (RK Velež-veterani).

Pehare i priznanja najboljim uručio je Mak Hondžo, sin Eniseja.

Izuzetno sam zadovoljan pristupom igrača na ovom turniru, a posebno novajlija koji su se odlično uklopili u naš sistem rada. Nesumnjivo je da se radi o odličnim pojedincima koji će uz domaći kadar predstavljati izuzetno tvrd orah za sve protivnike u proljećnom dijelu prvenstva” rekao nam je Milan Simeonović šef struke RK Leotar.

Treba istaći da su rukometaši Leotara u pojedinim trenucima igrali toliko atraktivno da su i domaću publiku natjerali da ustanu i aplauzima nagrade “cepeline” kojima su trebinjci tresli mrežu domaćina.

Boje Leotara na ovom turniru branili su: Miodrag Kapor, Ranko Komnenović, Stefan Spaić, Filip Bojović, Veselin Savović, Tripo Tabaković, Dušan Mićić, Igor Rosandić, Milomir Ninković, Bratić Dejan, Nemanja Petković, Vasilije Ćuzulan, Sergej Tasovac, Marko Sredanović, Nikola Radojčić i Miloš Uljarević.

 

HP, februar 2018.