Doskorašnji kapiten FK Sarajevo i novopečeni fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Marko Mihojević trebao bi danas potpisati ugovor sa grčkim fudbalskim gigantom PAOK-om iz Soluna.

Mihojević se danas vraća sa turneje reprezentacije BiH iz SAD-a, jer je dobio dopuštenje stručnog štaba da otputuje u Grčku na potpis ugovora. Do potpisa ga dijeli da pošto doputuje u Solun obavi standardne ljekarske preglede.

Kako nezvanično saznajemo Trebinjac bi ugovor trebao potpisati na tri godine, a finansijski detalji još nisu saopšteni javnosti. Mihojević bi trebao pojačati solunski klub, koji je drugoplasirani tim grčkog šampionata, samo nekoliko dana pošto je drugi Trebinjac Gojko Cimirot napustio ovaj klub i u transferu vrijednom 2,5 miliona evra prešao u redove belgijskog Standarda.

Prema podacima Transfermarkta, Marko Mihojević (21) je odigrao 66 utakmica za Sarajevo u koje je stigao iz Leotara prije nešto manje od četiri godine. U međuvremenu je izrastao u jednog od najboljih igrača kluba sa Koševa i kapitena ekipe sa kojom je 2015. godine osvojio titulu u Premier ligi.

 

HP, januar 2018.