Aleksa Vukanović, novi fudbaler Crvene zvezde i najbolji strijelac Superlige Srbije, pored fudbala ima još jednu ljubav, a to je pjevanje. I to ne bilo koje, već ono izvorno ganganje.

On je, naime, član muške pjevačke grupe „Konak“, koja egzistira u sklopu Kulturno-umjetničkog društva „Blagoje Parović“ iz Gajdobre, a upravo su pjevanje izvornih pjesama i folklor njegova najveća strast poslije fudbala.

Ova grupa, zajedno s Vukanovićem, učestvovala je 2012. u muzičkom serijalu Radio-televizije Srbije pod nazivom „Šljivik“, koji je za cilj imao njegovanje bogate i jedinstvene muzičke i igračke tradicije naše zemlje. „Konak“ je na kraju serijala trijumfovao u kategoriji izvornih pevačkih grupa i postao nosilac titule „čuvari narodne baštine“.

aleksa vukanović (u sredini) sa svetozarom mijailovićem (levo) i mitrom mrkelom (desno)
Aleksa Vukanović (u sredini) sa Svetozarom Mijailovićem (levo) i Mitrom Mrkelom (desno) *** foto: FK Crvena zvezda

Sam Aleksa na Instagram profilu objavljuje fotografije i video-snimke kako s prijateljima pjeva izvorne pjesme, a komentari tipa „Drži se ti, sine, fudbala“ uopšte ga ne pogađaju, jer kako kaže, on čuva tradiciju.

Novi napadač Crvene zvezde je folklorom počeo da se bavi 2001. godine, omiljena pjesma mu je „Nema raja bez rodnoga kraja, nit’ miline bez Hercegovine“. Često je isticao da kad on i njegovi prijatelji zapjevaju tu pesmu, tokom raznih gostovanja širom bivše Jugoslavije, u salama nastaje potpuna ludnica i da tada svi zajedno uživaju.

Izvor: kurir.rs / Alo