Najbolji teniser današnjice Novak Đoković pobedio je Endija Marija u finalu i osvojio šestu titulu na Australijan openu!

 

 

Đoković je u finalu savladao Britanca maksimalnim rezultatom, po setovima 6:1, 7:5, 7:6 (7-3), za nešto manje od tri sata igre.

Djoković je u Melburnu gdje igra za šestu titulu na Australijan openu protiv Britanca Endija Mareja uzeo i drugi set rezultatom 7:5.

Prvi set najbolji teniser svijeta dobio je sa 6:1 i trenutno je 2:0 u setovima za Đokovića.

Đoković je petostruki šampion u Melburnu i nikada nije izgubio finale, dok je Britanac u sva četiri prethodna duela bio neuspešan.

Tri puta je u borbi za titulu gubio upravo od Novaka, dok je jednom od njega bio bolji Rodžer Federer iz Švajcarske.

Endi je u polufinalu preživio Miloša Raonića (4:6, 7:5, 6:7 (4-7), 6:4, 6:2), a Srbin je eliminisao Rodžera Federera iz Švajcarske sa 6:1, 6:2, 3:6, 6:3.

To je 31. međusobni duel dvojice tenisera, a Novak vodi 21-9 u pobjedama i slavio je 10 od posljednjih 11 susreta.

Đoković je meč počeo svojim servisom i poslie dva kvalitetna poena došao do 30:0. Potom je napravio tri jeftine greške i već na startu dozvolio brejk loptu rivalu. Međutim, uspio je da je spase, a onda i sigurno odigra i povede sa 1:0.

Propuštena prilika uticala je na Endija koji nije bio siguran kod servisa, a sa druge strane stizali su duboki riterni. Poslije nekoliko grešaka Marija, Novak je izborio dve vezane brejk lopte, već kod prve je iznudio grešku i došao do 2:0.

Srpski teniser opustio je ruku i sa ’nulom’ osvojio i treći gem – drop šot, viner forhendom i još dvije iznuđene greške bile su dovoljne za 3:0.

Britanac je djelovao usporeno od samog starta, a to je Srbin savršeno koristio – slao je duboke riterne kojim je momentalno preuzimao inicijativu i tjerao protivnika da griješi. Ponovo je vrlo brzo stigao do 15:40, onda imao malo sreće kod forhenda i Mari je izbacio bekhend daleko iza linije – 4:0.

Tri servisa kasnije bilo je 40:0, ali savršen gem sprečio je greškom iz bekhenda. To ga nije omelo i sledećim poenom poveo je sa 5:0.

Izvor: Nezavisne novine