Udruženje građana ,,Nova ideja Nevesinje“ uspješno završava realizaciju projekta „Omladinski centar mjesne zajednice Luka“.

Ovaj projekat impementira se u sklopu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji predstavlja zajedničku inicijativu finansiranu sredstvima vlada Švajcarske i Švedske, a koju provodi Razvojni program Ujedinjenih Nacija (UNDP) u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom pravde FBiH, Ministarstovm uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Vladom Brčko distrikta i entitetskim savezima opština i gradova.

Mještani mjesne zajednice Luka prošle godine su ozidali objekat u kome se planiraju održavati kulturno-sportski događaji i ostale društvene aktivnosti. Objekat se nalazi u blizini crkve Miloševke u Luci.

Pomoć pri izgradnji objekta između ostalih pružili su naši ljudi koji trenutno žive u dijaspori. Ovog ljeta objekat je pokriven angažovanjem stanovnika MZ Luka, a UNDP je početkom jeseni ove godine izvršio građevinske radove na objektu u vrednosti 22.000 KM – kazao je Siniša Kilibarda, koordinator projekta.

Dodaje da je tom prilikom ugrađena loksirana bravarija, fasada, te izvršeni unutrašnji građevinski radovi.

-Udruženje građana nova ideja Nevesinje realizuje projekat opremanja objekta, a glavni cilj je uključivanje socijalno ugrožene omladine u društveni život kroz stvaranje uslova za bavljenje omladine volonterskim, kulturnim i sportsko-rekreativnim aktivnostima. Želimo da se obezbjedi opremljen i funkcionalan objekat da bi omladina, ali i ostali stanovnici kroz kulturno-sportske aktivnosti na kvalitetan način provodili slobodno vrijeme – objasnio je.

Projekat doprinosi socijalizaciji omladine, te dobrobiti zajednice u cjelini.

Vrijednost ovog projekta je 9750 KM. Projekat predviđa organizovanje raznih sportskih i kulturnih manifestacija. Do sada su, između ostalog, organizovana po četiri treninga u šahu i stonom tenisu, jedan turnir u šahu i jedan turnir u stonom tenisu.

 

Izvor: Blic