Grad je u nju uložio više od dva miliona maraka. Ali da gazduju novom autobuskom stanicom izgleda nisu znali. Pa su je dali u zakup. Privatniku iz Međugorja, za mjesečnu naknadu od deset hiljada maraka.

 

I sada sve besprijekorno funkcioniše. Zna to najbolje Valerija Lakić sa Klobuka koja dva  – tri puta nedeljno dolazi u Trebinje po lijekove i namirnice.

“Po sat vremena sam ja znala čekati po nevremenu, po svemu. Sad imate vezu u dva poslije ponoći za slučaj nekakve nevolje gore na selu. To su ljudi gdje nema ambulante, gdje nema ničega”, kaže Valerija.

Sa novim vlasnikom stigle su i nove linije. Trebinje je od avgusta povezano sa svim gradovima na Crnogorskom primorju.  A sa juga Srpske konačno se može i do Evrope.

“Može se putovati i za Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Švajcarsku, Njemačku i Skandinaviju. Znači možete ovdje da kupite kartu do Mostara i u Mostaru pređete u autobus koji polazi za sve te evropske zemlje”, rekao je Veselin Aleksić, šef autobuske stanice.

Novi vlasnik, “Glob turs” iz Međugorja zaposlio je za sada šest radnika. Svi govore engleski jezik, pa sporazumjevanje sa strancima više nije problem. U sklopu autobuske su kafić, pekara i trafika, a uskoro će biti otvorena i mjenjačnica.  Za putnike je kažu i šalter sa informacijama u Trebinju do sada bio  luksuz.

I vozači su dobro prošli. Na drugom spratu autobuske stanice “Glob turs” je opremio sobe za odmor šofera kako bi im ture na udaljene destinacije lakše padale.  A kako najavljuju iz ove firme novih linija će biti sve više jer je Trebinje na turisičkoj mapi već top destinacija.

Izvor: atv.bl