Пољубац Александре Томас и Скота Џонса насред улице захваћене немирима, када су у Ванкуверу навијачи хокеја на леду након пораза свог тима изашли на улице, обишла је планету. Шест година касније пар је и даље заједно, а много тога занимљивог проживјели су од овог иконичног тренутка.

Након слике страственог пољупца, Скота из Перта и Александру из Канаде упознао је цео свет. Фотографија је настала спонтано, а позадину догађаја открио је сам пар тек касније у једном интервјуу. Прича није била романтична – бар не у оном традиционалном смислу.

Наиме, девојка је приликом немира пала на улицу, а Скот се спустио да јој помогне. Пре него што ју је подигао са земље, уследио је пољубац који је одушевио милионе људи. Желео је, објашњава он, да је утеши, јер је у том тренутку била избезумљена.

– Преврнули смо се на тло, ја сам је пољубио како бих је смирио, можете да замислите колико је била узнемирена – рекао је Скот 2011.

Слика је протутњала интернетом, а сви су се питали ко је мистериозни пар.

Скоро шест година касније пар је и даље заједно, само што сада живе у Перту, где Скот управља баром, а Александра је инжењер.

Њих двоје последње године проводе путујући по свету и лудо се забављају, о чему сведоче и бројне фотографије на друштвеним мрежама.

Иако је ова слика допринела популарности, то није утицало на њихов живот.

– Био је чак и чланак о нама, али не могу да верујем да је та слика завршила чак и у академским круговима – рекла је једном приликом Александра.

Posted by Scott Jones on Dienstag, 5. Mai 2015

Posted by Alexandra Thomas on Freitag, 3. April 2015

 

Извор: noizz.rs