Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je u petak da povećanja penzije neće biti do druge polovine godine i da se, do konačnog stava Vlade o iznosu, traže međusobno prihvatljivi modaliteti.

Nakon sjednice Upravnog odbora Udruženja penzionera Srpske u Tesliću na kojoj je razgovarano o inicijativi za povećanje penzija i zdravstvenoj zaštiti penzionera, Savanović je kazao da je bilo riječi o jednokratnoj pomoći ili procentualnom povećanju penzija. Kazao je da će Vlada donijeti odluku koji modalitet može biti prihvatljiv.

– Za povećanje osnovice od tri odsto trebalo bi 30 miliona KM, a za pet odsto treba 50 miliona, što je za nas trenutno neprihvatljivo jer taj novac nemamo i oko tog procenta neće biti realno razgovarati. Neki procenat će biti, a koliko će on iznositi biće stvar pregovora – istakao je Savanović.
Predsjednik Udruženja penzionera Rade Rakulj izrazio je nadu da će sredinom godine biti pronađeno rješenje da se penzionerima značajnije pomogne. Dodao da neće prihvatiti povećanje penzija ispod tri odsto, te da se njeno povećanje ne može vječno prolongirati.

 

Izvor: Srna

Facebook komentari

komentar