Отишао је из Никшића прије скоро петнаест година да игра за РК „Леотар“  и ту је остао до данас. Никшићанин Драгиша Кораћевић, дугогодишњи играч, капитен, а сада и тренер у требињском клубу који успјешно води на путу повратка у највећи ранг такмичења. 

Празничне дане искористили смо да поразговарамо са тридесетрогодишњаком који је оставио велики рукометни траг у комшијском Требињу, све док га тежак прелом надлактице и повреда хумеруса нијесу удаљили са терена, али само као играча, јер се Драгиша на терен потом вратио као тренер, чини се једнако успјешно као и играч јер је његов тим јесењи првак Прве лиге Републике Српске. Ипак, како признаје, тренерска улога је много тежа.

„Као играч радиш за себе, дајеш максимум на тренинзима и мечевима. Бити тренер је много теже.  Водиш бригу о свим играчима. Свима мораш бити и педагог и родитељ и пријатељ и друг и ментор“, каже Драгиша и додаје да му тренутно тренерски посао олакшава сјајна атмосфера у тиму јер је клуб на добром путу да се пласира у највећи ранг такмичења  из којег  су испали прије три сезоне.

Испадање из лиге најјачих клубова БиХ поклопило се са тешком повредом, и баш тада је кренула његова тренерска мисија. Резултати говоре све, публика је почела да вјерује у екипу која је, како каже, спој младости и искуства.

„У Требињу је доминантна кошарка. Али су посљедња два дербија, која смо ријешили у своју корист, показала да се народ враћа у салу и почиње поново да вјерује у рукомет. Ми смо сад на добром путу и са пар појачања вјерујем да можемо до елите“, увјерен је Драгиша.

Иако је толико година везан за Требиње, ипак је често и у Никшићу, признаје. То нам је био повод да га питамо за крај разговора какве утиске има о граду након  толико година живота подно Леотара.

„Сличан смо народ, сличан менталитет. Доста је ту пријатеља, рођака, кумова, и ође и тамо. Требиње је мали лијеп градић, клима је лијепа, добри људи. Стандард сличан нашем. Лијеп град за живот, на доброј позицији, близу мора, близу Црној Гори, Мостару“, кратко описује Драгиша мјесто у којем је провео добар дио младости, а како ствари стоје, не палнира скорије мијењати адресу.

Извор: onogost.me