Dragi Nevesinjci i vi koji volite Nevesinje i Hercegovinu,

Obavještavamo vas da će Udruženje Nevesinjaca u Beogradu i ove godine organizovati Nevesinjsko sijelo. Kao što je poznato, Sijelo je naša tradicionalna i najznačajnija kulturno – zabavna manifestacija, a ove godine ćemo se sastati deveti put zaredom, od kako je 2009. godine obnovljen rad Udruženja.

Sijelo će se održati u subotu, 17. februara 2018. godine, u restoranu Centra Sava. Okupljanje gostiju je predviđeno od 18.00 časova, a kulturno – zabavni program počeće u 19.00 časova.

Domaćin na Sijelu će biti Svetko Kovač, predsjednik Skupštine Udruženja.

Njemu će pomagati Organizacioni odbor, koji čine sadašnji i raniji aktivisti Udruženja: Žarko Samardžić, Zdravka Radulović, Ljubomir Babić, Dušan Milović, Boro Mišeljić i Zoran Janjić.

Kao i prethodnih godina, očekujemo dolazak gostiju iz Nevesinja, koje će predvoditi načelnik opštine, Milenko Avdalović. Među njima će biti djevojke i momci, koji će nam predstaviti pjesme, igre i običaje sa davnašnjih okupljanja ovakvog tipa, te ljudi koji su svojim radom postigli vrhunske rezultate u različitim oblastima života i rada. Sve to će pratiti zvuci provjerenog muzičkog orkestra.

U bogatom kulturno – zabavnom programu i ove godine nastupiće Bojana Peković, jedna od rijetkih žena koja je proslavila gusle. Specifičnim pristupom ovom instrumentu – svetinji i načinom pjevanja Bojana plijeni i ostavlja bez daha sve koji je slušaju.

U igri tombole ćete imati šansu da dobijete gusle, nevesinjske specijalitete – pršut i mješinu sira torotana, ali i višednevna turistička putovanja, vrijedne odjevne predmete, slike, knjige i druge nagrade koje obezbjeđuju vjerni prijatelji našeg Udruženja.

Cijena ulaznice se neće mijenjati u odnosu na nekoliko prethodnih Sijela i iznosi 2.000,00 dinara. U tu cijenu uračunato je sve – i jelo i piće.

Prodaja ulaznica će početi 8. februara u restoranu “Donatelo“, ulica Ustanička broj 61 (u neposrednoj blizini opštine Voždovac) u vremenu od 17.00 do 20.00 časova.

Ulaznice možete kupiti i uplatom na žiro račun Udruženja. Zbog povećanih obaveza Udruženja, karta kupljena na ovaj način će koštati 2.500,00 dinara. Uplatnica za kupovinu karte popunjava se ovako:

Primalac: Udruženje Nevesinjaca u Beogradu, ul. Visokog Stevana broj 23, Beograd

Svrha uplate: Članarina – karta

Žiro račun: 170-30009346000-05

Nakon uplate pošaljite poruku na mobilni telefon broj +381 63 362759, u kojoj trebate napisati ime uplatioca, broj rezervisanih ulaznica i uplaćeni novčani iznos. U tom slučaju ulaznice će vas čekati na ulazu u Centar Sava prilikom dolaska na Sijelo.

Studenti besplatno!

Studenti iz Nevesinja koji studiraju u Beogradu dobiće besplatne ulaznice za Nevesinjsko sijelo. Potrebno je da licima koja prodaju ulaznice pokažu dokaz da su rođeni u Nevesinju (ličnu kartu) i da su redovni studenti (ovjeren semestar u indeksu) i daće im se ulaznica za stolove na galeriji restorana Centra Sava.

Do skorog viđenja!

Organizacioni odbor

 

Izvor: Radio Nevesinje