Dječiji vrtić „Sveta Evgenija carica Milica“  u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture RS i ove godine realizovaće program pripreme mališana za polazak u školu. Upis je počeo i trajaće do 30. januara (svaki radni dan od 10 do 12 časova).

 

 

Riječ je o mališanima koji će na jesen poći u prvi razred, a trenutno ne pohađaju primarni program vrtića. Za upis predškolaca potrebno je donijeti kopiju rodnog lista.

Na javni poziv do sada se prijavilo dvadesetak roditelja, ali u vrtiću očekuju da će do kraja roka predviđenog za upis biti još zainteresovanih. Direktorica ove predškolske ustanove Milena Kapor kaže da će biti formirane dvije grupe mališana koji će proći tromjesečnu nastavu. Dodaje da će  predškolci u vrtiću boraviti svakodnevno po tri časa i da će vaspitači sa njima raditi na što kvalitetnijoj pripremi za prve školske dane i nove obaveze.

Vrtić „Sveta Evgenija carica Milica“ je i prethodnih godina  pored  primarnog programa obavljao još niz aktivnosti koje su imale za cilj da što više mališana osjeti čari vrtića i pri tome steknu određena znanja i vještine. Oni su sada postali pravi đaci, a iskustvo iz vrtića pomoglo im je da lakše savladaju redovnu nastavu.

Izvor: Radio Nevesinje