Територијална ватрогасна јединица Невесиње јуче је добила савремено ватрогасно возило вриједно 292.000 КМ. Средства у износу од 250.000 КМ обезбиједио је Ватрогасни савез РС, а 42.000 КМ издвојила је Општина Невесиње. Возило урађено најсавременијом технологијом по европским стандардима испоручила је београдска фирма „ГАСОП“. У Невесиње су стигли и инструктори који ће ватрогасце  упознати са техничким карактеристикама и начином руковања.

 

 

Замјеник начелника општине Невесиње  Момчило Вукотић сматра да ће Ватрогасна јединица са овим возилом врхунског квалитета  бити спремна да обавља све потребне задатке. Он се захвалио представницима ГАСОП-а на професионално одрађеном послу и спремности да своје стручно знање пренесу невесињским ватрогасцима

Командир Територијалне ватрогасне јединице Драго Лакета наглашава да ће са новим возилом  бити много сигурнији у интервенцијама и ефикаснији на терену. Он је додао да ће сви ватрогасци проћи обуку, а након тога добиће и потребне цертификате.

Директор и власник ГАСОП-а Рајко Радојичић, иначе поријеклом из Невесиња, каже да возило има такве перформансе  које могу ријешити и  најтеже околности у којима се изводи гашење пожара.

– Возило посједује опрему за рад у условима екстремно високих и ниских температура, за ноћне интервенције  и неприступачне терене – наглашава Радојичић.

Невесињски ватрогасци су крајем прошле године преселили у нови Ватрогасни дом, а сада су добили и савремено возило. Тиме су испунили све услове за правовремене и  успјешне интервенције.

Извор: Радио Невесиње