У  Општини Невесиње јуче је одржан састанак произвођача кромпира са професором са Пољопривредног факултета из Источног Сарајева Грујицом Вицом. Ова установа раније је  изабрана за израду  произвођачке спецификације, најважнијег документа у процесу брендирања невесињског кромпира.

Професор Вицо присутне је упознао са досадашњим током брендирања. Пренио им је утиске са састанка са представницима Органске контроле „ОК“ (Организација за цертификацију) и упознао их са њеним начином рада.

Било је ријечи и о изради лога за Удружење произвођача невесињског кромпира – Невесиње. Члановима су понуђена три примјера логоа, које су израдили студенти Ликовне академије из Требиња. Уз мање корекције, договорено је по ком графичком знаку ће убудуће бити препознатљиво ово Удружење.

При крају је и израда образаца за евиденцију производње, а од произвођача се очекује да до 15. јуна пријаве у регистар све производне парцеле.

Прича о брендирању невесињског кромпира почела је прије годину дана. Процесом брендирања  жели се постићи да овај прехрамбени производ  добије заштићену производну ознаку у БиХ, јер својим особинама, према ријечима стручњака, испуњава све строге категорије, како код нас, тако и на нивоу ЕУ.

 

Извор: Радио Невесиње