Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Skupštine opštine Nevesinje koja je zakazana za četvrtak, 28. decembra odbornici bi trebalo da usvoje konačnu verziju budžeta za 2018. godinu. Podsjećamo, prihodi su planirani u iznosu od 8,3 miliona KM i na osnovu toga je raspodijeljena budžetska potrošnja. Nacrt budžeta usvojen je na prošloj sjednici Opštinskog parlamenta, a u međuvremenu je provedena i javna rasprava.

Na predloženom dnevnom redu 13. redovne sjednice je Prijedlog odluke o visini plata funkcionera opštine Nevesinje i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o visini odborničkog dodatka, prenosi portal Radio Nevesinja.

Odbornici bi trebalo da utvrde simbole opštine Nevesinje i usvoje Program rada Skupštine opštine. Raspravljaće i o Programu utroška naknada od šumskih drvnih sortimenata, a trebalo bi da utvrde i stopu poreza na nepokretnosti za 2018. godinu.

Za narednu sjednicu je planirano raspisivanje konkursa za izbor i imenovanje direktora Doma zdravlja i Javne ustanove centar za informisanje i kulturu.

 

Izvor: Radio Nevesinje