Javno preduzeće „Komus“ nakon 17 godina podstanarstva dobilo je nove prostorije.Uz finansijsku podršku Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srpske i opštine Nevesinje u bivšoj Kasarni „Nevesinjska puška“ adaptirana je  i opremljena jedna paviljonska zgrada za potrebe nevesinjskog komunalnog preduzeća. Preseljenjem u nove prostorije „Komus“ je obezbijedio uslove za efikasniji rad.

Načelnik Milenko Avdalović kaže da su Fond za zaštitu životne sredine RS i opština Nevesinje izdvojili 60.000 KM za adaptaciju zgrade i nabavku kontejnera, kanti za smeće i prese za kartonski otpad. Smatra da radnici „Komusa“ sada imaju sasvim pristojne prostorije  za  administrativne poslove i pripremu  aktivnosti na terenu. Avdalović naglašava da je u posljednjih godinu dana znatno unaprijeđen proces uklanjanja otpada.  Podsjeća i na uspostavljenu saradnju sa norveškim komunalnim preduzećem RIR koje je „Komusu“ doniralo vozilo za prikupljanje i odvoz smeća.

Komus 2

Direktor „Komusa“ Savo Šarenac naglašava da je opština Nevesinje prepoznala glavne probleme  preduzeća i da su uz njihovu podršku uslovi za rad sada mogo bolji. Ističe  i pomoć Fonda za zaštitu životne sredine RS koji je u posljednje dvije godine za nevesinjsko komunalno preduzeće izdvojio 105.000 KM. Šarenac  se zahvalio i Norvežanima na doniranom vozilu i kancelarijskoj opremi.

-Smatram da će preduzeće opravdati sva ulaganja što je već i vidljivo na unapređenju gradske čistoće -kaže Šarenac dodajući da planiraju i reciklažu otpada.

Preduzeće redovno izmiruje obaveze prema radnicima i dobavljačima.

Komus 3

Izvor: Radio Nevesinje