Након бриљантног наступа кик боксера Дејана Драговића у мечу за професионалног првака Балкана и освојене сениорске титуле, спортску дружину окупљену у КБК „Вележ“ очекују још два велика такмичења.

Већ сутра пут Даблина крећу старији кадет Иван Петковић и његов тренер Неђо Братић на Свјетско јуниорско и кадетско првенство, а крајем октобра балканског шампиона Дејана Драговића очекује Европски шампионат у Марибору.

У невесињском клубу ових дана ради се пуном паром, али  је  атмосфера добра и са нестрпљењем се чекају нови такмичарски наступи.

Након заслуженог одмора Дејан је отпочео припреме за Европско првенство у Словенији. Радо се присјећа спектакуларног меча приређеног у оквиру Невесињске олимпијаде. Каже да још увијек прима честитке за наступ у рингу, а његове клупске колеге за добру организацију. Још једном наглашава велику улогу публике  и пријатеља који су му дали додатну енергију на путу ка балканском трону. Очекује да та титула не буде и једина која ће стићи у Невесиње.

Нову прилику да се окуша на великом такмичењу Дејан ће имати крајем октобра у Словенији гдје се одржава првенство Старог континента. Биће то дебитантски наступ неког невесињског кик боксера на сениорском шампионату Европе.

– Конкуренција је изузетно јака, али ја ћу дати све од себе – поручује стамени Невесињац.

И док Дејан успјешно гради сениорску каријеру, његове млађе клупске колеге полако брусе боксерско умијеће. Иван Петковић је бриљантним наступом на Европском купу у Карловцу завриједио позив у државну репрезентацију која сутра путује у Ирску на Свјетско првенство за јуниоре и кадете. Са млађаним Невесињцем  у Даблин иде и тренер Неђо Братић. Он каже да је Иван ове године много напредовао и да се од овог талентованог кик боксера могу очекивати највећи домети.

 

Извор: Радио Невесиње