Nakon briljantnog nastupa kik boksera Dejana Dragovića u meču za profesionalnog prvaka Balkana i osvojene seniorske titule, sportsku družinu okupljenu u KBK „Velež“ očekuju još dva velika takmičenja.

Već sutra put Dablina kreću stariji kadet Ivan Petković i njegov trener Neđo Bratić na Svjetsko juniorsko i kadetsko prvenstvo, a krajem oktobra balkanskog šampiona Dejana Dragovića očekuje Evropski šampionat u Mariboru.

U nevesinjskom klubu ovih dana radi se punom parom, ali  je  atmosfera dobra i sa nestrpljenjem se čekaju novi takmičarski nastupi.

Nakon zasluženog odmora Dejan je otpočeo pripreme za Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Rado se prisjeća spektakularnog meča priređenog u okviru Nevesinjske olimpijade. Kaže da još uvijek prima čestitke za nastup u ringu, a njegove klupske kolege za dobru organizaciju. Još jednom naglašava veliku ulogu publike  i prijatelja koji su mu dali dodatnu energiju na putu ka balkanskom tronu. Očekuje da ta titula ne bude i jedina koja će stići u Nevesinje.

Novu priliku da se okuša na velikom takmičenju Dejan će imati krajem oktobra u Sloveniji gdje se održava prvenstvo Starog kontinenta. Biće to debitantski nastup nekog nevesinjskog kik boksera na seniorskom šampionatu Evrope.

– Konkurencija je izuzetno jaka, ali ja ću dati sve od sebe – poručuje stameni Nevesinjac.

I dok Dejan uspješno gradi seniorsku karijeru, njegove mlađe klupske kolege polako bruse boksersko umijeće. Ivan Petković je briljantnim nastupom na Evropskom kupu u Karlovcu zavrijedio poziv u državnu reprezentaciju koja sutra putuje u Irsku na Svjetsko prvenstvo za juniore i kadete. Sa mlađanim Nevesinjcem  u Dablin ide i trener Neđo Bratić. On kaže da je Ivan ove godine mnogo napredovao i da se od ovog talentovanog kik boksera mogu očekivati najveći dometi.

 

Izvor: Radio Nevesinje