Opština Nevesinje objavila je poziv za javnu nabavku savremene medicinske opreme  vrijedne 66.460 KM za potrebe nevesinjske Bolnice. Tender je raspisan u okviru projekta „Unapređenje obima i kvaliteta usluga Bolnice Nevesinje kroz saradnju sa dijasporom“ koji opština Nevesinje provodi u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP).

Bolnica će dobiti histeroresektoskop sa pripadajućim optikama, košuljicama, kablovima, silikonskim crijevima i pumpom za distenziju uterusa sa digitalnim displejom uz opcije definisanja i kontrole. Predmet javne nabavke je i set instrumenata za laparoskopiju.

Bolnica Nevesinje 12

Direktor Bolnice Nevesinje Velibor Milivojević ranije je izjavio da će dodatna oprema omogućiti mnogo veći broj intervencija i hirurških zahvata u nevesinjskoj zdravstvenoj ustanovi, dodajući da projekat podrazumjeva i zapošljavanje ljekara i medicinskih tehničara.

Načelnik opštine Milenko Avdalović naglasio je da se kroz ovaj projekat otvorila mogućnost modernizacije bolničke opreme, posebno zapošljavanja mladih kadrova.

– Opština je kandidovala projekat za razvoj bolnice i hirurške klinike, kojom rukovodi profesor Predrag Peško iz Beograda. Projekat je dobio najbolje ocjene iz   UNDP-a i  sada je krenula i realizacija – dodao je Avdalović.

Izvor: Radio Nevesinje