Општина Невесиње објавила је позив за јавну набавку савремене медицинске опреме  вриједне 66.460 КМ за потребе невесињске Болнице. Тендер је расписан у оквиру пројекта „Унапређење обима и квалитета услуга Болнице Невесиње кроз сарадњу са дијаспором“ који општина Невесиње проводи у сарадњи са Развојним програмом Уједињених нација (УНДП).

Болница ће добити хистероресектоскоп са припадајућим оптикама, кошуљицама, кабловима, силиконским цријевима и пумпом за дистензију утеруса са дигиталним дисплејом уз опције дефинисања и контроле. Предмет јавне набавке је и сет инструмената за лапароскопију.

Bolnica Nevesinje 12

Директор Болнице Невесиње Велибор Миливојевић раније је изјавио да ће додатна опрема омогућити много већи број интервенција и хируршких захвата у невесињској здравственој установи, додајући да пројекат подразумјева и запошљавање љекара и медицинских техничара.

Начелник општине Миленко Авдаловић нагласио је да се кроз овај пројекат отворила могућност модернизације болничке опреме, посебно запошљавања младих кадрова.

– Општина је кандидовала пројекат за развој болнице и хируршке клинике, којом руководи професор Предраг Пешко из Београда. Пројекат је добио најбоље оцјене из   УНДП-а и  сада је кренула и реализација – додао је Авдаловић.

Извор: Радио Невесиње