Прва фаза радова на реконструкцији и санацији Спортске дворане „Невесињка“ могла би бити завршена у наредних петнаестак дана.

Надлежни кажу да је у овом периоду године због временских прилика незахвално прогнозирати  када ће објекат бити пуштен у функцију, али се надају да  ће то бити почетком фебруара, преноси портал Радио Невесиња.

Dvorana 13

Вршилац дужности начелника општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Слободан Шиљеговић каже да је завршена санација носивог система објекта и замјена старог кровног покривача новим кровним термо панелом. У току је замјена стаклених површина зидним термо панелима, санација санитарних чворова и туш кабина, те извођење молерско-фарбарских и керамичких радова. Шиљеговић додаје да ће вањски радови бити настављени када се стекну временски услови.

Dvorana 12

Друга фаза радова за коју је израђена техничка документација има задатак да унаприједи енергетску ефикасност објекта. Предвиђена је израда котловнице, постављање инсталација и опреме за гријање, као и замјена преосталих стаклених површина. Паралелно ће се радити и  уређење простора око дворане.

Подсјећамо, радове изводи Конзорцијум предузећа „Криваја ТМК“ из Завидовића и „Херц градња“ из Билеће. Спортска дворана „Невесињка“ је од половине новембра затворена за кориснике.

 

Извор: Радио Невесиње