Dvadeset četiri finalistkinje izbora Miss BiH za Miss Svijeta, među kojima je i Kristina Karišik iz Nevesinja, pobjednica HP Izbora za Miss Istočne Hercegovine, prije nekoliko dana udobno i sigurno su doputovale autobusom Centrotransa Sarajevo u prekrasni „Grand Prestige Hotel & Spa “ 5 * SIDE u Antaliji, gdje su započele sa pripremama za finalni izbor Miss BiH za Miss Svijeta.

Prema riječima direktorice Direkcije Miss BiH za Miss Svijeta Stele Zubak Jovanović djevojke su počele sa probama koreografija za scenski nastup, video i photo session za potrebe produkcije ovog jedinstvenog državnog projekta, te za potrebe oficijelnog kataloga izbora, photo session za internet stranice i društvene mreže, te fotografije djevojaka za potrebe modnog book-a.

Finalistkinje u Turskoj / Foto: Facebook Miss BiH

Laskavu titulu Miss Interneta ponijet će djevojka koja ima najviše lajkova na svojoj fotografiji. Da bi lajk bio važeći potrebno je lajkovati stranice Miss Bosne i Hercegovine za Miss Svijeta i Modna agencija Abc models na Facebook-u te zapratiti stranicu na Instagramu “ Abc models mgmt International „.

Glasanje je otvoreno do finalne večeri, a Kristina Karišik, koja je osvojila i ovogodišnju titulu Miss interneta Republike Srpske, trenutno se nalazi na drugom mjestu.

Dvadeset drugi po redu izbor za Miss BiH za Miss Svijeta će se održati u Sarajevu, u nedjelju 1. oktobra u Kongresnoj dvorani hotela „Terme“ na Ilidži.

 

HP, septembar 2017.