Javno preduzeće „Vodovod“ završilo je rekonstrukciju  vodovodne mreže u Ulici cara Dušana čime je ispoštovana ranije utvrđena dinamika radova. Na redu je izgradnja oborinske kanalizacije i kružnog toka na Trgu Alekse Šantića, te presvlačenje asfalta i uređenje trotoara.

Direktor nevesinjskog „Vodovoda“ Slaviša Soknić kaže da je u Ulici Cara Dušana položen glavni cjevovod i posebna cijev koja će povezati izvorište Kuk sa javnim česmama u gradu. Ovaj dio projekta finansirala je opština Nevesinje, a radove je izvelo JP „Vodovod“. Značajnu pomoć pružilo je i preduzeće HET.

Soknić kaže da su gubici na starom vodovodu koji je postavljen prije više od 40 godina  iznosili 88%.

̶  Za narednu godinu planiramo  rekonstrukciju vodovoda u Ulici Miloša Obilića, gdje su takođe registrovani veliki gubici, čime će biti zaokružena modernizacija vodovodne mreže u užem gradskom jezgru  ̶  naglašava Soknić.

Prema njegovim riječima kvalitetno rješavanje vodosnabdijevanja  sa izvorišta Udbina može se očekivati naredne godine.

̶  U okviru projekta HE „Dabar“ uskoro će biti završeno postavljanje cjevovoda od Zovog Dola do Vojina u šta je uloženo oko 700.000 KM, a za narednu godinu planira se nastavak prema Nevesinju i za tu investiciju HET je obezbijedio 2,5 miliona maraka ̶  ističe Soknić.

Izvor: Radio Nevesinje