Nakon tromjesečnih radova završena je prva faza rekonstrukcije i sanacije Sportske dvorane “Nevesinjka“. Čišćenje unutrašnjeg terena, tribina i okolnog prostora i uklanjanje  otpada potrajaće do kraja sedmice, ali učenici i sportisti već od sutra mogu započeti sportske aktivnosti.

Načelnik opštine Milenko Avdalović zadovoljan je kvalitetom i dinamikom radova.

– Iako se radilo u teškim vremenskim uslovima izvođači su kvalitetno obavili posao − istakao je Avdalović.

On je najavio da će radovi biti nastavljeni na proljeće čim budu dostupna sredstva Vlade Republike Srpske i Fonda za zaštitu životne sredine RS

− Druga faza radova za koju je izrađena tehnička dokumentacija ima zadatak da unaprijedi energetsku efikasnost objekta, a obuhvata izgradnju kotlovnice, postavljanje mašinskih instalacija i opreme za grijanje, proširenje tribina, izmjenu sportskog poda, ako se ispostavi da postojeći nije dobar, i uređenje prostora oko dvorane – dodao je Avdalović.

 

Vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Slobodan Šiljegović  kaže da su završeni gotovo svi građevinski radovi predviđeni za rekonstrukciju i sanaciju dvorane i da još ostaju keramičarski i molerski radovi.

− Dvorana će biti djelimično puštena u funkciju od sutra kada će je moći koristiti učenici SŠC “Aleksa Šantić“ i sportski klubovi, a ostali korisnici nakon što bude završena u cjelosti – rekao je Šiljegović.

On je objasnio da će glavni ulaz u dvoranu biti zatvoren još petnaestak dana do kada bi trebalo da budu do završene pomoćne prostorije, sanitarni čvorovi i tuš kabine.

U prvu fazu rekonstrukcije i sanacije dvorane utrošeno je oko 450.000 KM iz kreditnih sredstava, a radove je izvodio Konzorcijum preduzeća „Krivaja TMK“ iz Zavidovića i „Herc gradnja“ iz Bileće.

Izvor: Radio Nevesinje