Након тромјесечних радова завршена је прва фаза реконструкције и санације Спортске дворане “Невесињка“. Чишћење унутрашњег терена, трибина и околног простора и уклањање  отпада потрајаће до краја седмице, али ученици и спортисти већ од сутра могу започети спортске активности.

Начелник општине Миленко Авдаловић задовољан је квалитетом и динамиком радова.

– Иако се радило у тешким временским условима извођачи су квалитетно обавили посао − истакао је Авдаловић.

Он је најавио да ће радови бити настављени на прољеће чим буду доступна средства Владе Републике Српске и Фонда за заштиту животне средине РС

− Друга фаза радова зa кojу je изрaђeнa тeхничкa дoкумeнтaциja имa зaдaтaк дa унaприjeди eнeргeтску eфикaснoст oбjeктa, а обухвата изградњу котловнице, постављање машинских инсталација и опреме за гријање, проширење трибина, измјену спортског пода, ако се испостави да постојећи није добар, и уређење простора око дворане – додао је Авдаловић.

 

Вршилац дужности начелника општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Слободан Шиљеговић  кaжe дa су завршени готово сви грађевински радови предвиђени за реконструкцију и санацију дворане и да још остају керамичарски и молерски радови.

− Дворана ће бити дјелимично пуштена у функцију од сутра када ће је моћи користити ученици СШЦ “Алекса Шантић“ и спортски клубови, а остали корисници након што буде завршена у цјелости – рекао је Шиљеговић.

Он је објаснио да ће главни улаз у дворану бити затворен још петнаестак дана до када би требало да буду до завршене помоћне просторије, санитарни чворови и туш кабине.

У прву фазу реконструкције и санације дворане утрошено је око 450.000 КМ из кредитних средстава, а рaдoвe је извoдио Кoнзoрциjум прeдузeћa „Кривaja TMК“ из Зaвидoвићa и „Хeрц грaдњa“ из Билeћe.

Извор: Радио Невесиње