U Osnovnoj školi „Risto Proroković“ završena je adaptacija fiskulturne sale, tako da će  poslije pune tri godine ponovo biti na raspolaganju  učenicima za časove fizičkog vaspitanja.

 

Sredstva za rekonstrukciju u iznosu od 95.000 KM obezbijedila je Vlada RS, a radove je izvelo preduzeće MDM iz Nevesinja. Za sanaciju sale potrošeno je 62.000 KM, a ostatak novca je iskorišten za adaptaciju svlačionica i uređenje ulaza u salu sa školskog igrališta. Umjesto starog i dotrajalog parketa postavljena je plastificirana podloga, a grijanje je obezbijeđeno  pomoću toplovodnih kalorifera.

Direktor škole Milan Bejatović izrazio je zadovoljstvo zbog završenih radova, istakavši da se dvogodišnji trud isplatio  i da će  sada djeca i u zimskim mjesecima imati časove fizičkog vaspitanja.

Bejatović je podsjetio da je Vlada Japana donirala 185.000 KM za uvođenje centralnog grijanja i da je Vlada RS prošle godine finansirala sanaciju krova, ulaza i podrumskih prostorija u vrijednosti od 71.000 KM.

Iako su riješili goruće probleme u školi kažu da imaju još mnogo posla. Ukazuju da bi trebalo opremiti kabinete i ograditi dvorište. Zbog bezbjednosti učenika, nastojaće da ovaj problem riješe što prije, uz pomoć nadležnih institucija.

Izvor: Radio Nevesinje