Visok nivo bezbjednosti  u opštini Nevesinje koji je posljednjih godina odlika ove lokalne zajednice  dodatno je poboljšan u 2014. godini.  Svi statistički parametri na osnovu kojih se ocjenjuje  stanje bezbjednosti u opštini povoljniji su nego godinu dana ranije.

Broj krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira manji je za oko 37 % , a broj saobraćajnih nezgoda za oko 39 % nego godinu dana ranije, navedeno je u  Informaciji Policijske stanice Nevesinje prezentovanoj na posljednjoj sjednici Opštinskog parlamenta.

Tokom 11 mjeseci 2014. godine evidentirano je 29 krivičnih djela od čega je devet bilo po nepoznatom počiniocu. Uspješno je zasvijeteno šest krivičnih djela.

Na području koje pokriva Policijska stanica Nevesinje u izvještajnom periodu registrovano je 47 narušavanja javnog reda i mira. Kao uzroci prekršaja najčešće se pominju alkohol i neriješeni imovinsko – pravni odnosi.Policija je efikasno obezbjeđivala vjerska i tradicionalna okupljanja tako da su praktično prošla bez narušavanja javnog reda i mira. U izvještajnom periodu na području opštine Nevesinje dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, ali nije bilo poginulih lica. Policija je iz saobraćaja isključila 81 vozača i 83 vozila.

Na kraju izvještaja je naglašeno da je Policijska stanica u partnerskom odnosu sa lokalnom zajednicom sprovela određene aktivnosti koje su dovele do poboljšanja bezbjednosti učenika i svih drugih građana.

 Izvor: Radio Nevesinje