На 5. редовној сједници Скупштине Општине Невесиње већином гласова усвојена је коначна верзија буџета за 2017. годину према којој су приходи и расходи пројектовани на износ од 6.581.493 КМ. Нешто већу пажњу одборника изазвала је и Информација о стању у области пољопривреде.

Широкој скупштинској расправи о Приједлогу одлуке о буџету општине за 2017. годину претходило је уводно излагање в.д. начелника Одјељења за финансије Зорке Умићевић. Она је појаснила да је у односу на Нацрт буџета, након проведене јавне расправе извршена, корекција  за 28.340 КМ. На приходовној страни повећан је грант Владе Србије за 40.000 КМ, а на ставкама расхода  већа издвајања планирана су за поједина удружења, организације и спортске клубове, те адаптацију спортско-рекреативних и производно-услужних објекта. Умићевић је похвалила гест одборника Анта Шиповца и Верољуба Продановића који су се одрекли одборничких накнада у корист студентских стипендија, преноси Радио Невесиње.

Власт и опозиција имали су различита мишљења о предложеном документу, мада је било и ставки о којима су  се сложили, а везана су за издвајања пензионерима и подршку наталитету, те повећање субвенција пољопривредницима и транспарентније трошење средстава спортских клубова.

 

Извор: Радио Невесиње