Udruženje multiple skleroze regije istočne Hercegovine završilo je uređenje tri izletišta na području opštine Nevesinje prilagođenih osobama sa invaliditetom. Projekat je odobrilo Ministarstvo trgovine i turizma RS, a realizaciju su pomogli Opština Nevesinje i Opštinska turistička organizacija.

 

 
Predsjednik Udruženja MS Branimir Tamindžija naglašava da Nevesinje ima netaknutu prirodu, značajne kulturno-istorijske spomenike i odlične uslove za razvoj lovnog i ribolovnog turizma, ali da ovi turistički potencijali za sada nisu iskorišteni na pravi način. Zato su se odlučili da urede nekoliko izletišta i uz pomoć volontera očiste okolinu. Tamindžija očekuje da će to obogatititi turističku ponudu opštine Nevesinje i privući ljubitelje prirode svih generacija.


Direktor Opštinske turističke organizacije Miroslav Marić pozdravio je ovu akciju naglašavajući da ona treba da bude primjer svim mladim ljudima kako treba da se odnose prema okolini. On je poručio svim građanima Nevesinja koji imaju slične ideje, da će imati podršku Turističke organizacije.

 

Izvor: Radio Nevesinje