Učenica četvrtog razreda  Područne Osnovne škole „Risto Proroković“ u Džinovoj Mahali Maja Čolović dobitnica je  ovogodišnjeg priznanja Radio Nevesinja pod nazivom „Poletarac godine“.

Desetogodišnja djevojčica svakodnevno  pješači od kuće do škole i nazad osam kilometara, ali to joj nije smatnja da bude odlična učenica. Maja pomaže i roditeljima u obavljanju poslova oko stoke i na poljoprivrednom imanju, ali stiže i da uradi domaće zadatke i obavi pripreme za nastavu.

Dok se većina njenih drugara odlučila da nastavu pohađa u Matičnoj osnovnoj školi u gradu, Maja je ostala sa svojim roditeljima na selu. Pješačenje do škole je ponekad naporno, ali se odvažna djevojčica ne žali, već naglašava da provodi srećno djetinjstvo.

Maja je u redakciji Radio Nevesinja primila čestitke, a dobila je i novogodišnji paketić.

Direktor ove javne ustanove Dragomir Grahovac  naglašava da je priznanje  „Poletarac godine“ namijenjeno  najmlađim sugrađanima koji se talentom, trudom ili vještinom razlikuju od svojih vršnjaka. Naglašava da je  cilj  da  se skrene pažnja široj javnosti  da se na drugačiji način odnosi prema stvaralaštvu i ulozi mladog čovjeka u društvu.

Dodaje da je naziv priznanja „Poletarac“ asocijacija na kultnu tv seriju Televizije Beograd posvećenu najmlađem auditorijumu.

 Izvor: Radio Nevesinje