Direktor bolnice u Nevesinju Velibor Milivojević izjavio je Srni da će ova zdravstvena ustanova staviti na raspolaganje sve svoje kapacitet ukoliko se situacija sa oboljelima od virusa korona u Hercegovini iskomplikuje i da je u stalnom kontaktu sa trebinjskom bolnicom.

– U ovom trenutku, zbog toga što Bolnica Nevesinje nema plućno i infektivno odjeljenje, pacijenti će biti zbrinjavani u drugim zdravstveni ustanovama. U slučaju da se situacija iskomplikuje i da bolnice u okruženju ne budu u mogućnosti da smještajno odgovore, bolnica u Nevesinju će staviti na raspolaganje sve svoje kapacitete – rekao je Milivojević.

On je napomenuo da je od trenutka pogoršanja epidemiološke situacije na području Hercegovine u stalnom kontaktu sa menadžmentom bolnice u Trebinju i da usaglašavaju dalje radnje na zbrinjavanju oboljelih o Кovida-19.

– Prema preporukama i postojećim planovima, svi pacijenti oboljeli od Кovida-19 nakon trijažnog pregleda u nadležnoj ambulanti biće vraćeni u kućnu izolaciju ili ako njihovo kliničko stanje to bude nalagalo poslati u neku od bolnica u Republici Srpskoj koja će imati slobodne smještajne i kadrovske kapacitete – naveo je Milivojević.

Štab za vanredne situacije grada Trebinja juče je odlučio da zatraži pomoć od Republičkog štaba i uključivanje bolnica u regiji Hercegovine u preuzimanje pacijenata.

 

 

 

 

Izvor: RTRS