Članovi nevladine organizacije „Kreativni centar“ iz Trebinja u ponedjeljak su u Nevesinju održali foto – radionicu sa djecom sa posebnim potrebama što je dio projekta „Svijet iz naše perspektive“. Polaznici Dnevnog centra bili su u ulozi stvaraoca fotografija kroz koje su kreirali  životne priče i prikazivali okruženje iz svoje perspektive.

Menadžer projekta Helena Nikolić  kaže da će fotografije biti predstavljene javosti na prodajnoj izložbi. Biće to prilika da se  građani Nevesinja  upoznaju sa kreacijama mališana koje će  odslikavati njihove mašte i potajne želje.

Prihod od prodatih fotografija mogao bi biti upotrijebljen za nabavku opreme za rad Dnevnog centra.

Predsjednik  regionalnog Udruženja multiple skleroze  i učesnik u projektu „Svijet iz naše perspektive“ Branimir Tamindžija  ističe da je ovo još jedan korak ka uključivanju osoba sa invaliditetom u život zajednice.

– Mališani su stvarajući fotografije iskazali svoje želje, ali i prepreke sa kojima se suočavaju i sada je na široj zajednici da otvori novi pristup ovoj populaciji – pojašnjava Tamindžija.

Projekat finansijski podržava  Centar za promociju civilnog društva iz Sarajeva. Pored Nevesinja slične aktivnosti odvijaju se i u Trebinju.

Izvor: Radio Nevesinje