U Osnovnoj školi „Risto Proroković“ u Nevesinju juče je upriličena svečanost povodom dodjele Vukovih diploma, a proglašen je i đak generacije.

 

 

Prestižno školsko priznanje dobilo je deset učenika: Uroš Savić, Marko Zubac, Sara Milošević, Anastasija Vojičić, Ana Vujadinović, Jovana Lažetić, Maja Milović, Kristina Papić, Milica Radovanović i Dejan Tamindžija.

Za đaka generacije proglašen je Dejan Tamindžija koji je cijenjeno školsko priznanje zaslužio odličnim uspjehom, primjernim vladanjem i ostvarenim rezultatima na regionalnim i republičkim takmičenjima iz matematike i fizike.

Dejan ima namjeru da školovanje nastavi  u Matematičkoj gimnaziji za napredne đake „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu.

Dodjeli diploma osim direktora i nastavnika škole prisustvovali su i roditelji nagrađenih učenika.

Čestitke učenicima i njihovim roditeljima uputio je i direktor škole Milan Bejatović i poželio im puno uspjeha u daljem radu i školovanju.

– Vi ste ponos ove škole i to ste dokazali  svojim radom, trudom i  postignutim rezultatima – istakao je Bejatović.

Pokloni i od Udruženja Nevesinjaca

Za najbolje nevesinjske osnovce Udruženje Nevesinjaca iz Beograda predhodnih dana je organizovalo četvorodnevnu nagradnu ekskurziju.

Mlada pjesnikinja Milica Radovanović za uspjehe u literarnom stvaralaštvu dobila je komplet knjiga od ovog Udruženja.

Ona se posebno zahvalila nastavnici Radi Stanić, direktoru i svim nastavnicima koji su je podržavali i imali razumjevanja za njen rad.

Učenica osmog razreda Marija Pejičić na poklon je dobila knjigu od Osnovne škole „Duško Radović“ iz Beograda, koja se bratimila sa našom školom, za osvojenu prvu nagradu na literarnom konkursu povodom godišnjice rođenja Branka Ćopića u Banjaluci.

Izvor: Radio Nevesinje