Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić juče je u Nevesinju za tri porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida uručio ključeve stanova i najavio da će dodjelom paketa nepovratne novčane pomoći do juna u potpunosti biti završeno stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija na području ove opštine.

Ukupna vrijednost stanova od po 70 metara kvadratnih je oko 180.000 KM, a sredstva su obezbijedili Vlada Republike Srpske 80 odsto i opština Nevesinje 20 odsto.

Nakon svečanosti dodjele stanova, Đokić je rekao da će 58 porodica iz boračkih kategorija stanovništva dobiti nepovratna novčana sredstva, napominjući da je u toku isplata za njih 34, a da će ostali dobiti novac do juna.

Ističući da je Nevesinje posebno područje Srpske, koje se istaklo herojstvom i naroda i vojske u proteklom ratu, Đokić je poručio da stanovništvo ove opštine i ubuduće zaslužuje posebnu pažnju i brigu republičkih institucija.

Stanove su dobili Dušanka Kuzman iz kategorije porodica poginulih, te ratni vojni invalidi Radoslav Mrković i Radomir Radulović.

Dušanka Kuzman, čija su dva sina poginula u ratu, kaže da joj ništa ne može nadomjestiti taj gubitak, ali da je zadovoljna što se iz neuslovnog prostora u kome je bila prethodnih godina seli u novi i veliki stan.

„Hvala Vladi Republike Srpske, opštini Nevesinje i Boračkoj organizaciji što su imali sluha i bar na ovaj način pokazali da nas nisu zaboravili“, rekla je Kuzmanova.

Izvor: Nezavisne novine