Nakon uspješno izvršenog poribljavanja rijeke Zalomke, članovi Sportsko- ribolovnog društva „Alagovac“ proteklih dana pustili su u jezero 3.200 komada šarana, težine od 400 do 600 grama. Poribljavanje jezera Alagovac izvršeno je uz pomoć „ Hidroelektrana na Trebišnjici“.

Predsjednik Društva Gradimir Spremo zahvalio se ovom preduzeću na iskazanoj podršci za očuvanje ribljeg fonda, kao i ribogojilištu Laks iz Mostara na dugogodišnjoj uspješnoj i korektnoj saradnji.

Spremo je naglasio da ribočuvarska služba redovno vrši kontrole na vodama kojima gazduje u cilju zaštite i povećanja ribljeg fonda. Apelovao je na posjetioce da čuvaju ljepote jezera i propisno odlažu otpad u postavljene kontejnere.

Govoreći o narednim aktivnostima, Spremo je istakao da će posebna pažnja biti posvećena popularizaciji sportskog ribolova i omasovljenju članstva. Shodno tome, na protekloj Skupštini društva , donesena je odluka da se djeca do 14 godina oslobode plaćanja ribarske dozvole uz upotrebu jednog ribarskog štapa. Najavio je i angažovanje ronilaca za čišćenje i uzorkovanje jezera, kao i organizovanje čišćenja priobalnog dijela jezera.

 

 

Izvor: Radio Nevesinje