Snijeg koji od prethodne noći pada na području opštine Nevesinje otežava saobraćaj, a prouzrokovao je i kvarove na elektro-mreži.

Sva mehanzacija „Nevesinjeteva“ od jutros je na terenu i neprekidno se čiste magistralne i regionalne saobraćajnice. Iz ovog preduzeća su danas potvrdili da je magistralni put Mostar-Nevesinje-Gacko u pristojnom stanju, a očišćeni su i regionalni putni pravci do Ćesima, Zijemalja i Trusine. Regionalni put Kifino Selo-Ulog preko Morina ne preporučuje se za saobraćaj.

Iz opštine Nevesinje koja održava lokalne puteve potvrdili su da se saobraćajnice čiste prema prioritetu. To znači da su mašine prvo upućene na lokalne putne pravce kojima se kreće školski autobus.

Snijeg f2

Težak snijeg pruzrokovao je i kvarove na elektro-mreži. Registrovani su kvarovi na dalekovodima prema Zovom Dolu i Luci, kao i na niskonaponskoj mreži u Brataču. Ekipe „Elektro- Nevesinja“ su na terenu i otklanjaju kvarove.

Meteorolozi do kraja dana najavljuju prestanak padavina, tako da bi već sutra moglo biti i više sunčanih intervala. U Nevesinju je u 13 časova izmjereno 1 stepen Celzijusa, a visina sniježnog pokrivača iznosi 15 centimetara.

Snijeg f3

Izvor: Radio Nevesinje