Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Moja nada“ obilježilo je juče krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog. Slavski obred u Dnevnom centru obavio je sveštenik Mladen Čalija. Rezanju slavskog kolača prisustvovali su predstavnici lokalne uprave, direktori javnih ustanova i drugi gosti.


Sveštenik Mladen Čalija izrazio je nadu da će čudesna moć Svetog Vasilija uvijek biti na pomoći ovom udruženju koje za svoj trud zaslužuje Božiji blagoslov. U ime lokalne uprave slavu su čestitali predsjedenik Opštinskog parlamenta Momčilo Vukotić i zamjenik načelnika Milutin Samardžić.
Direktor Udruženja „Moja nada“ Slavica Bulut poželjela je roditeljima i polaznicima Dnevnog centra da prevaziđu teškoće kroz koje prolaze.

–Nadam se da će uz pomoć dobrih ljudi ovo udruženje nastaviti da uspješno provodi svoju humanu misiju – istakla je Bulut.

Polaznici Dnevnog centra su za goste pripremili prigodan kulturni program. Radost praznika podijelili su sa članicama Etno grupe „Sveti Dimitrije“ i bivšim učenicima Muzičke škole „Sveti Roman Melod“.

 

Izvor: Radio Nevesinje