Санација објекта Дома здравља Невесиње тече планираном динамиком, а радови се изводе квалитетно. Ово је констатовано на консултативном састанку представника инвеститора, извођача радова, корисника објекта и надзорног органа.

Адаптација и реорганизација дијела објекта Дома здравља  по пројекту „Јачање здравственог сектора“ требало би да створи боље услове за рад и смањи трошкове одржавања. Укупна вриједност радова износи 689.323  КМ од чега је Министарство здравља и социјалне заштите РС обезбједило 70% средстава, док је Општине Невесиње издвојила 30%.

Након обиласка радова начелник општине Момчило Шиљеговић  је похвалио труд менаџмента, љекара и осталог медицинског особља који у отежаним условима беспријекорно обављају радне задатке. Он је подсјетио да  Општина као суинвеститор у пројекту учествује са 30% средстава што са пројектном документацијом и стручним надзором износи око 220.000 КМ. Шиљеговић је апеловао на све учеснику у пројекту да испоштују задате рокове како би Дом здравља прије зиме био стављен у функцију.

Представник Дирекције за обнову и изградњу која врши стручни надзор,  инжењер Славко Мијановић,  оцијенио је да се радови изводе веома квалитетно  и да све непредвиђене ситуације рјешавају у договору са извођачем, корисником и представницима општине Невесиње и Министарства здравља и социјалне заштите РС.

Извор: Радио Невесиње