У Спортској сали Основне школе „Ристо Пророковић“, јуче је приређен свечани пријем за 102 првачића и њихове родитеље.

 

Пригодну свечаност су за своје нове другаре припремили ученици старијих разреда и малишани из вртића „Света Евгенија царица Милица“.

Кроз пјесму, игру и рецитације они су показали шта су све научили током школовања и тиме пружили подршку и охрабрење првачићима за нови почетак.

Топлим ријечима добродошлице директор школе Мара Шаран пожељела је првачићима успјешан и срећан почетак школовања, много лијепих тренутака, нових пријатељстава, знања и успјеха кроз цијело школовање.

Она је истакла да се предходне четири године пуно урадило на уређењу школе и да су у плану нови пројекти, а све у циљу побољшања наставе и пружања што бољих могућности ученицима за здрав и правилан развој и образовање у овој установи.

Радимо на пројектима за уређење школског дворишта Мале зграде, и на организовању продуженог боравка за ученике наше школе – нагласила је Шаран.

Према њеним ријечима по први пут ове године биће обезбијеђен огрев и окречени сви објекти подручних школа.

У име локане управе будуће ученике поздравио је начелник Општине Момчило Шиљеговић и пожелио свим ђацима пуно среће и успјеха у новој школској години.

Он је додао да је Општина Невесиње и ове године припремила скромне поклоне првачићима који ће бити подијељени сутра када и званично почиње школска година.

Најмађи полазници школе су након приредбе наставили дружење са новим другарима и учитељицама.

 

Извор: Радио Невесиње