U Sportskoj sali Osnovne škole „Risto Proroković“, juče je priređen svečani prijem za 102 prvačića i njihove roditelje.

 

Prigodnu svečanost su za svoje nove drugare pripremili učenici starijih razreda i mališani iz vrtića „Sveta Evgenija carica Milica“.

Kroz pjesmu, igru i recitacije oni su pokazali šta su sve naučili tokom školovanja i time pružili podršku i ohrabrenje prvačićima za novi početak.

Toplim riječima dobrodošlice direktor škole Mara Šaran poželjela je prvačićima uspješan i srećan početak školovanja, mnogo lijepih trenutaka, novih prijateljstava, znanja i uspjeha kroz cijelo školovanje.

Ona je istakla da se predhodne četiri godine puno uradilo na uređenju škole i da su u planu novi projekti, a sve u cilju poboljšanja nastave i pružanja što boljih mogućnosti učenicima za zdrav i pravilan razvoj i obrazovanje u ovoj ustanovi.

Radimo na projektima za uređenje školskog dvorišta Male zgrade, i na organizovanju produženog boravka za učenike naše škole – naglasila je Šaran.

Prema njenim riječima po prvi put ove godine biće obezbijeđen ogrev i okrečeni svi objekti područnih škola.

U ime lokane uprave buduće učenike pozdravio je načelnik Opštine Momčilo Šiljegović i poželio svim đacima puno sreće i uspjeha u novoj školskoj godini.

On je dodao da je Opština Nevesinje i ove godine pripremila skromne poklone prvačićima koji će biti podijeljeni sutra kada i zvanično počinje školska godina.

Najmađi polaznici škole su nakon priredbe nastavili druženje sa novim drugarima i učiteljicama.

 

Izvor: Radio Nevesinje