У Основној школи „Ристо Пророковић“ од прошле седмице организован је продужени боравак за дјецу која имају потребу да дио слободног времена након наставних активности проведу у школи. Основци од првог до трећег разреда уз стручну и педагошку помоћ два наставника примењују и усвајају нова знања, вјештине и навике. Вријеме проводе у измиривању школских обавеза, игри и одмору.

Директорица Основне школе „Ристо Пророковић“ Мара Шаран каже да је одавно постојала потреба за продуженим боравком ученика посебно за дјецу запослених родитеља и оних који након наставе путују ван града.

hp-media-group-logo– Добили смо сагласност Министарства просвјете и културе РС, опремили простор и 7. новембра кренули са радом – подсјећа Шаран. Наглашава да су на располагању ученицима од 6:30 до 17:30 и да је боравак потпуно бесплатан. Према њеним ријечима тренутно су укључена 32 ученика, али је све више заинтересованих родитеља.

Водитељ продуженог боравка у Основној школи Синиша Вујадиновић каже да дјеца вријеме проводе углавном у слободним активностима, али им наставници пружају помоћ и у учењу и изради домаћих задатака.

Родитељи су задовољни пошто су дјеца на сигурном, збринута и под надзором стручних особа.

 

Извор: Радио Невесиње