У Удружење дјеце и омладине са посебним потребама „Моја нада“ јуче су  стигли пакетићи са слаткишима и играчке, дар Удружења „Малтешки ред“ из Швајцарске и Црвеног крста Требиње. Поклоне је уручио предсједник  регионалног Удружења мултипле склерозе Бранимир Таминџија.

Пакетиће из Швајцарске обезбиједили су Гвидо Штокли и породица Петра Алексића, док је Црвени крст Требиње донацију подијелио у оквиру шире акције помоћи дјеци са посебним потребама из социјално угрожених породица у источној Херцеговини.

MN pokloni 2

Директор Удружења „Моја нада“ Славица Булут захвалила је свим људима добре воље који на разне начине подржавају и помажу  рад Дневног центра.

− Свака донација нама много значи, али је прије свега важан добар гест и спремност људи да нам помогну и упознају се са нашим радом − истакла је Булут. Она је додала  да се дјеци са различитим облицима развојних сметњи у Дневном центру уз стручан надзор олакшава свакодневница.

У Невесињу је регистровано 54 дјеце са потешкоћама у развоју, а  за њих петнаестак просторије Удружења „Моја нада“ су практично друга кућа.

Извор: Радио Невесиње