U Nevesinju je danas počelo uređenje Ulice Cara Dušana i izgradnja kružnog toka na Trgu Alekse Šantića. Planom rekonstrukcije ulice predviđena je zamjena vodovodne i kanalizacione mreže, telefonskih i elektro instalacija, sanacija kolovoznih traka, uređenje trotoara i parking mjesta.

Kružni tok će na moderan način regulisati saobraćaj na magistralnom putu i pristupnim saobraćajnicama.

Cara Dusana 12

Načelnik opštine Milenko Avdalović  podsjeća da  Javno preduzeće  „Vodovod“ radove obavlja  u sklopu redovnog održavanja vodovodne mreže, a cijevi i sav poreban materijal u vrijednosti od 70. 000 KM obezbijedila je Opština Nevesinje.

Hidroelektrane na Trebišnjici (HET) obezbijedile su mašine za rezanje asfalta i kopanje, a „Nevesinjeputevi“ će u okviru redovnog održavanja saobraćajnica presvlačiti asfalt.

Načelnik  Avdalović  najavio je da se  zatvara saobraćaj  u ulici  Cara Dušana,   dok će se saobraćaj u  lici Miloša Obilića odvijati  u dva smjera.

Cara Dusana 13

Iz  Odsjeka za inspekcijske i komunalne poslove  su  objavili da će od sutra biti zabranjeno parkiranje u Ulicama Cara Dušana i Miloša Obilića.

Zbog  najavljenih radova dolaziće  do povremenih prekida u vodosnabdijevanju potrošača u dijelovima ulica Miloša Obilića, Cara Dušana, Svetozara Ćorovića, Vuka Torovića, Put Srba sa Neretve i Omladinskoj ulici.   Iz JP „Vodovod“ mole korisnike za razumijevanje i poručuju da će pronaći  način kako bi  zadovoljili potrebe u vodosnabdijevanju.

Izvor: Radio Nevesinje