U Nevesinju je juče svečano  otvorena nova bolnica, zadužbina velikog humaniste Mihajla Labala. Svečanom otvaranju prisustvovali su je predsjednik RS Milorad Dodik, vladika zahumsko – hercegovački i primorski Grigorije, ministar zdravlja i socijalne zaštite  RS Dragan Bogdanić, predstavnici Dobrotvornog fonda „Mihajlo Labalo“  i drugi gosti.

Nova bolnica u Nevesinju površine 3.600 metara kvadratnih je grandiozno zdanje koje po svojim građevinskim i  tehničkim karakteristikama i sa savremenom  medicinskom opremom predstavlja jedan od najmodernijih objekata ove namjene u regionu.

Predsjednik dobrotvornog Fonda „Mihajlo Labalo“ Slavko Kisić zahvalio je dobrotvoru Mihajlu Labalu na izgradnji ovog objekta i na svemu što je uradio za ovaj kraj, kao i svima onima koji su pomogli da bude završen.

Ukazom predsjednika RS Milorada Dodika  veliki ktitor Mihajlo Labalo posthumno je odlikovan  Medaljom zasluga za narod za poseban doprinos u doniranju sredstava za izgradnju bolnice u Nevesinju i vjerskih objekata, pružanje humanitaerne pomoći u ratnom periodu i stipendiranju djece poginulih boraca Vojske RS.

U ime porodice medalju je primio Jovan Labalo koji je ukazao na životni put i veliku Mihajlovu želju da pomogne svojim Nevesinjcima i Hercegovcima, napominjući da je posebno želio da to bude bolnice i to ne mala već savremena gdje će se njegovi zemljaci liječiti i biti što zdraviji i da to bude bolnica za budućnost.

Izvor: Radio Nevesinje