У згради општине Невесиње јуче је свечано отворен Друштвени центар који ће користити мјесне заједнице, невладине организације и локална управа за промоције, манифестације, састанке и друге активности од интереса за грађане.

Финансијска средства за адаптацију конференцијске сале обезбијеђена су кроз пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ који проводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП).

UNDP 16

Начелник општине Миленко Авдаловић каже да  ова фаза пројекта поред изградње Друштвеног центра обухвата и уређење инфраструктуре у шест мјесних заједница. Према његовим ријечима за ову намјену, УНДП је уложио 109.000 КМ, а општина Невесиње је издвојила 40.600 КМ.

Авдаловић наглашава да су радови у појединим мјесним заједницама  већ завршени. За Друштвени центар је рекао да је урађен по најновијим стандардима и да је прилагођен за све категорије становништва.

UNDP 12

Представница УНДП-а Мајда Ганибеговић подсјећа да је ово заједнички  пројекат влада Швајцарске и Шведске и да се проводи у 24 јединице локалне самоуправе у БиХ. Каже да су невесињске мјесне заједнице саме  одабрале приорите за финансирање и да су  то углавном инфраструктурни радови везани за путеве, изворишта и расвјету или адаптацију објеката.

−За УНДП је најважније да средства буду уложена у друштвено корисне ствари које ће поправити квалитет живота становништва − истакла је Ганибеговић.

UNDP 13

Представници УНДП-а и општине Невесиње данас су обишли поједине мјесне заједнице укључене у другу фазу пројекта.

У Бијењи је урађено пресвлачење  асфалта и санирање ударних рупа на локалном путу, а у Крековима је у току адаптација подручне школе. Почело је и пресвлачење асфалта у Дрежњу. Планирано је и уређење изворишта Мочила у МЗ Придворци, дјелимична изградња мјесног дома у Луци, те реконструкција спортске сале у  подручној школи и иградња секундарног водовода до Ракове Ноге у МЗ Зови До.

За сваку од шест мјесних заједница УНДП је кроз пројекат обезбиједио по 17.000 КМ, а још 30% средстава финансира општина Невесиње.

UNDP 14

UNDP 15